Venčanje u znaku jeansa

jeans.rs svadba (6)

Ian Berry , talentovani umetnik, se nedavno venčao Asom Larsson, a venčanje je bio ispunjeno jeansom. Ne samo da je mladoženja imao odelo od teksasa, već se teksas nalazio i na mnogo dekoracija na mestu venčanja. Pogledajte u nastavku kako je sve izgledalo.

Istorija jeansa

miners

Za jeans se obično kažu da su pantalone, vrsta odeće, obično napravljene od teksasa. Često se termin “farmerke” odnosi na određeni stil pantalona, pod nazivom “Blue Jeans”, koji je izumeo Jacob W. Davis u saradnji sa Levi Strauss & Co. 1871. i koji su patentirali 20. maja, 1873. Pre patentiranja pantalona, termin “blue jeans” se već dugo upotrebljavao za različite vrste odeće (uključujući pantalone, odela, i kapute), koje su bile napravljene od plavog teksasa. Originalno dizajnirane, za kauboje i rudare, farmerke su postale popularne 1950. među tinejdžerima. Farmerke su takodje i uobičajena modna stavka u 1960. kod Hippie potkulture. Nastavljaju da budu popularne i tokom 1970-tih i 1980-ih kod omladinskih potkultura kao što su pank rock i heavy metal. U dekadi koja pocinje 2010., jeans i dalje ostaje jedan od najpopularnijih modnih artikala. U dekadi koja pocinje 2010., jeans postaje veoma popularan i u formi svakodnevnih haljina širom sveta. Danas se takodje može naći u mnogim različitim stilovima i bojama.

 

Tradicionalno , farmerke su se farbale u plavu boju koristeći prirodne indigo boje. Većina proizvodjača sada koristi sintetičke indigo boje. Oko 20 hiljada tona indiga se godišnje proizvede u tu svrhu , iako je samo nekoliko grama boje potrebno da bi se ofarbale jedne farmerke. Za druge boje teksasa se moraju koristiti druge boje.

Jeans i kožne jakne – saveti

jeans.rs kozna

Jedan od odevnih predmeta koje svako voli da ima u svom ormaru, bilo da je muškarac ili žena, je kožna jakna . One su tako udobne i lake za nošenje, idu sa svim i traju dugo, a da ne pominjemo da su uvek moderne. Mi smo ovde tim koji voli jeans i naravno, kožna jakna je savršena pratnja naših farmerki, ali naravno treba znati koja boja teksasa ide uz koju boju jakne.
Crna kožna jakna je verovatno najčešći i najlegendarniji komad odeće koji možete naći. Često asocira na neki bajker stil i može se obući i nositi preko bilo čega, čak i haljine i suknje. Kada je reč o vašim farmericama ipak, koje su nijanse najbolje uz nju? Možete videti odmah ispod.
Farmerice: Crne , Sive , svetlo plave

jeans i kožne jakne
Burgundi kožna jakna

Burgundi kožne jakne su jedne od mojih najvećih slabosti svih vremena. Ovo nijansa je savršena za hladnije meseci jer oslikava veoma bogate i intenzivne jesenje boje, evo uz šta je treba nositi.

Farmerice – Crne , Sive i tamno plave

Braon kožna jakna

jeans braon

Braon kožne jakne odlično stoje ljudima sa plavom kosom. Što se tiče nijansi, možete naći zaista različite nijanse braon kožnih jakni, od svetlo drap do tamno mahagoni.

Jakne i Farmerice – svetlo smeđe sa umereno plavim i tamno braon sa plavim i crnim.

Krem kožne jakne

One izgledaju najbolje tokom letnjih meseci kada je potrebno nešto da otera hladnoću daleko od vas. Ovo je verovatno nijansa koja više odgovara damama, ali je i momci mogu takođe nositi.
Farmerice – Plave i crne.

Maslinasto zelena kožna jakna

U maslinasto zelenim kožnim jaknama možete izgledati jako dobro. Takodje je moderna i elegantna kao crna, ali dodaje više zabavnih elementa vašem izgledu i stvari koje nosite čini zanimljivijim. Naročito je preporučljiva za zimske mesece.
Farmerice – svetlo plave ,Crne i tamno siva.

Teget kožna jakna

Teget je klasična previše, zar ne? Možda se misli da je previše plava. Postoje kombinacije u kojim možete izgledati dobro, ali i ne preterano zanimljivo. Definitivno, ne bojte se teget kožne jakne i ne zaboravite da je držite dalje od tamnog jeansa.
Farmerice – svetlo plava , Crna i siva .

jeans.rs kozna
Siva kožna jakna

Kako je siva boja jeansa sada izuzetno prilagodljiva i popularana i postala klasika kao i plava, isto je i sa sivom kožnom jaknom. Siva je boja koja ide uz gotovo sve, ali najbolje uz:
Farmerice -crne , različitih nijansi sive i svetlo plave .

Pastelne boje kožnih jakni

Konačno imamo i pastelne tonove. Pastelnim nijansama zaista želite da zadržite klasiku kod jeansa i neutralnost, tako da jakna bude ključna kao odevni predmet i njena boja reprezntuje vaš celokupan izgled.
Farmerice crne , svetlo plave , bele i sive .